Inductiekoken

Eén van de dingen die je kan doen om je huis voor te bereiden op gasloos, is de gaskookplaat vervangen door een inductiekookplaat. Het voordeel is bovendien schonere lucht in je huis, want koken met gas is een bron van fijnstof. 

Inductiekoken is voor het milieu de minst belastende manier van koken. Inductie gebruikt 20% minder energie dan een keramische of halogeenkookplaat. Afhankelijk van de panafmeting die bij gaskoken wordt gebruikt (bij kleine pannen verdwijnt er veel warmte rondom de pan) is het energieverbruik vergelijkbaar met gas, maar de CO2 uitstoot neemt in de toekomst sterk af door het gebruik van groene stroom. Door de snel te regelen temperatuur lijkt inductiekoken veel op koken met gas

In onze woning aan de Fanny Blankers-Koenstraat heb ik onlangs zelf een inductiekookplaat geïnstalleerd. Voor de electrische aansluiting heb ik een electriciën ingeschakeld. Ik vond er vlakbij één waar ik heel tevreden over ben: John van den Dorpel. Voor circa €300,- was de klus geklaard, inclusief alle benodigde materialen.
Een loze leiding van kookplaat naar meterkast is bij de bouw standaard in onze woningen aangelegd. Ik heb even geholpen met het doortrekken van de draden. In de meterkast zijn door John een extra hoofdschakelaar en een keukengroep geplaatst. Ook de kookplaat heeft hij aangesloten op het nieuw aangebrachte perilex stopcontact. Ik beveel hem van harte aan: niet duur, heel vriendelijk en een goede vakman. 
Tip van: Otto Munters, FBK 29


Van den Dorpel Elektrotechniek Arnhem
Keurvorstlaan 45  6832JM Arnhem
Tel. 06 24692417
www.dorpel-elektro.nl


|  Datum: 2020-12-01  |  Labels: Tip  Inductiekoken  ||  Terug naar recent nieuws   |  Overzicht van alle nieuwsitems  |